مقالات و اخبار سایت

کمپرسور هوا و هر چیزی که قبل از خرید کمپرسور باید راجب آن بدانیم !

کمپرسور هوا، کمپرسور باد

کمپرسور هوا چیست و چه کاربردی دارد ؟

کمپرسور هوا دستگاهی است که هوا را در یک مخزن حبس می‌کند و با فشار آوردن روی آن باعث تولید نیروی ذخیره شده در هوا می‌شود.

برای این کار این دستگاه از موتورهای مختلفی مثل الکتریکی، بنزینی یا دیزلی و… استفاده می‌کند. نیروی لازمه برای یک کمپرسور هوا توسط موتوری تأمین می‌شود که انرژی الکتریکی را بوسیله ی پیستون، میل لنگ، میله ی اتصال و شیر به انرژی جنبشی بدل می‌نماید. کمپرسور هوا جز ابزار پنوماتیک یا بادی می‌باشد. یعنی ابزاری که نیروی محرکه خود را به وسیله فشرده سازی هوا تامین می‌کند و کمپرسور هوا دقیقاً برای این منظور ساخته شده است. در چند سال اخیر استفاده از ابزارآلات صنعتی به ویژه در کارخانه‌ها و کارگاه‌ها بسیار مورد استفاده قرار گرفته. کمپرسور هوا هم به علت ارتقای کاربردی و البته کاهش حجم، در موقعیت‌های مختلف بیشتری مورد استفاده قرار می‌گیرد.

پارسیان صنعت یکی از بزرگ ترین کارخانه های داخلی در حوزه تولید کمپرسور هوا می باشد.

انواع کمپرسور باد در ایران

نحوه متراکم کردن هوا در هر پیستون متفاوت است. از این رو کمپرسورهای هوا انواع مختلفی دارند که اینجا به بررسی چند نوع از آنها می‌پردازیم؛
کمپرسور هوای…
بدون روغن: در صنایع رنگ و ابزار و همچنین صنایع غذایی و دارویی. سیال خروجی کمپرسور در صنایع دارو و غذا باید بدون روغن باشد پس استفاده از کمپرسور هوای بدون روغن می‌تواند اینجا کاربرد ویژه‌ای داشته باشد.
دیافراگمی: کارایی برای گازهای هلیوم، متان، هیدروژن، نیتروژن و آرگون.
فشار= تا ۱۰۰ بار
ظرفیت= ۴۰۰ متر مکعب بر ساعت
خشک پیستونی: کارایی برای گازهای نیتروژن، کربن دی اکسید، هیدروژن، اکسیژن، نیترواکساید و هوای بدون روغن.
فشار= تا ۴۵ بار
ظرفیت= ۱۰۰ متر مکعب بر ساعت

پیستونی دبل (دوبل): کمپرسوری دارای دو سیستم هواساز که می‌تواند دو مزیت خیلی مهم داشته باشد؛

۱_ اگر به هوای فشرده کمتری نیاز داشته باشد، یکی از هواسازها توسط همین دستگاه، از کار افتاده و در مصرف انرژی صرفه‌جویی می‌شود.
۲_ اگر یکی از هواسازها خراب شود هواساز دیگر می‌تواند کار دیگری را انجام و این خرابی را جبران کند. این گونه از هزینه‌های ناشی از از کار افتادن صنایع هم جلوگیری می‌کند.
سیلندر پیستونی: از این نوع سیلندر دو مدل وجود دارد؛ تک مرحله و دو مرحله
۱_ تک مرحله، که در آن عمل تراکم یک بار صورت می‌گیرد و نهایت فشار آن ۸ بار است.
۲_ دو مرحله، عمل تراکم در آن دو بار انجام می‌شود و فشار در آن ۱۰ بار است.
اسکرو: در نتیجه دوران دو مارپیچ حلزونی که در این کمپرسور وجود دارد هوا حبس و سپس فشرده می‌شود. دو نوع از این کمپرسور هوا وجود دارد؛ روغنی و بدون روغن.
۱_ در نوع روغنی چرب کردن هوا و تزریق روغن به آن باعث کاهش استهلاک قطعه‌ها و در نتیجه افزایش طول عمر کمپرسور میگردد.
۲_ در نوع بدون روغن، کار اصلی کمپرسور ارائه هوای تمیز است که برخی صنایع این کارایی را نیاز اصلی خود می‌دانند.
پنوماتیک: نوعی از کمپرسور که همانطور که قبلاً گفتهشد برای تامین انرژی مورد نیاز خود هوا را فشرده می‌کند.
صنعتی: کارایی در صنعت نفت، گاز، پتروشیمی و…. در سیستم‌های سرمایشی و گرمایشی هم برای افزایش و کاهش فشار از این کمپرسور بهره می‌برند.
بی صدا: در این کمپرسور برخورد قطعات و اصطکاک ناشی از آنها نویز و صدایی در محدوده ۴۰ تا ۹۰ دسی‌بل تولید میکند. به این نوع کمپرسور بی صدا یا سایلنت می‌گویند.

کاربرد کمپرسور هوا چیست ؟

از کمپرسور هوا در قسمت‌های مختلف استفاده می‌شود؛ هوای فشرده موتور توربین هواپیما، هوای لازم برای غواصی، بخش درمانی مانند دریل‌های جراحی، هوای فشرده برای راه‌اندازی ابزارهایی مانند جک، خنک کننده قطعات در طول ساخت، جداسازی سیالات مانند رنگ پاش و بسیاری از موارد دیگر که همه نیازمند کمپرسور هوای فشرده هستند.

و در آخر…

در هنگام خرید، توجه به چند فاکتور ضروری است. به یاد داشته باشید هرچه سایز مخزن کمپرسور بزرگتر

باشد میزان باد بیشتری ذخیره می‌کند و پمپ و موتور فشار کمتری را متحمل می‌شوند. پس با توجه به مکان و فعالیت مد نظر خود حجم مخزن دستگاه خود را انتخاب کنید. نکته دیگر اینکه هر چقدر موتور بزرگتر باشد، باد با سرعت زیادتری را ذخیره می‌کند. پس جریان باد در سطح بالاتری ثابت می‌ماند. پس قدرت موتور هم می‌تواند بسیار مهم باشد. توجه به عناصر دیگری مانند ولتاژ و آمپر، دوره کارکرد، پیستون و یک سری موارد دیگر نیز می‌تواند مفید واقع شود. پس همیشه سعی کنید دنبال بهترین محصول باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *